مقالات گلها و گیاهان آپارتمانی

تاثیر گل و گیاهان در ایام کرونا بر زندگی ما

همان‌طور که می‌دانید گیاه موجودی زنده، دارای شعور و احساس، دارای تحرک و حافظه و همچنین علاقه‌مند به برقراری ارتباط با همه موجودات و به ویژه انسان‌هاست.

گل و گیاه به سرعت می‌تواند روحیه شخص را تغییر داده و موجب افزایش هیجان مثبت در او شود؛ به نحوی که شما می‌توانید با هدیه دادن حتی یک شاخه گل نیز طرف مقابل خود را شاد نمایید. لبخند پدیدار شده بعد از گرفتن و رویت این گل، اولین و مهم‌ترین نشانه این تغییر مثبت خواهد بود.

پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند خریدن و کاشتن گل و گیاه و به طور کلی نگاه کردن به آن‌ها باعث برانگیخته شدن احساس شادی، آرامش وطراوت و مثبت اندیشی در انسان خواهد شد.

به طور کلی پرورش و نگهداری و نگاه کردن به گیاهان در طولانی مدت روی حالات روانی فرد تاثیر مثبت گذاشته و رفتار او را به سرعت دگرگون می‌کند.

افرادی که در محیط اطرافشان گل‌ها و گیاهان وجود دارند، ۲ تا ۴ برابر آرام‌تر، مهربان‌تر، شادتر و با گذشت‌تر از دیگران هستند و می‌توانند این حس را با عکس‌العمل مثبت خود به دیگران نیز منتقل نمایند.

بنابراین پژوهشگران توصیه می‌کنند همواره یک شاخه گل یا یک گلدان کوچک گل در معرض دید خود قرار دهید.

فضاسازی منزل و یا محل کار باید گونه ای باشد که گل و گیاه به خوبی در معرض دید افراد قرار بگیرد و بخشی از فضا به آنها اختصاص داده شود. این فضا را میتوان با استفاده از چند شاخه گل در گلدان، کاشتن گل در ایوان، گذاشتن گلدان پشت پنجره ها و کناره های اتاق و … ایجاد کرد.

استفاده از گل در ورودی منزل، اتاق نشیمن و اتاق خواب ضروری است؛ به خصوص جلوی در ورودی و یا روبه روی گوشه های زاویه دار منزل، زیرا گل جلوی در ورودی باعث خوش آمدگویی به میهمان است و گذاشتن گل و گلدان روبه روی گوشه های تیز باعث از بین رفتن انرژی منفی آن گوشه های تیز میشود.

به گزارش کاماپرس، گل‌ها می ‌توانند تاثیراتی سریع‌تر از آنچه فکرش را بکنید، بر شادی و رضایت‌مندی شما از زندگی و روابط اجتماعی‌تان داشته باشند. هیجان‌انگیزترین نکته درباره این تحقیق جدید این است که این بررسی، باورهای علمی متداول درباره اینکه چگونه انسان‌ها می ‌توانند حالات روزانه روحی‌شان را به ‌گونه‌ای سالم و طبیعی مدیریت کنند، به چالش می ‌کشد. تیم پژوهشی فوق‌الذکر، ارتباط بین گل‌ها و رضایت‌مندی از زندگی را طی ۱۰ ماه مطالعه روی رفتارها و واکنش‌های روحی شرکت‌کنندگان در این تحقیق به هنگام دریافت کردن گل‌ها یافته‌اند. نتیجه‌ها نشان می‌ دهد گل‌ها متعادل‌ کننده حالات روحی به سمت حالات طبیعی و سالم هستند. در میان این همه معضلاتی که بوجود آمده است راهکارهایی وجود دارد که می تواند نه تنها باعث کاهش این اختلالات شود بلکه می تواند سبب افزایش روحیه و شادابی افراد گردد. یکی از این راهکارها پرورش و نگهداری گل ها و گیاهان در محیط های آپارتمانی و فضای باز است. وجود گیاهان در زندگی انسان ها دارای تاثیرات روحی و روانی مثبت همچون ایجاد احساس شادی، حس آرامش، افزایش تمرکز و تقویت ضریب هوشی است و همچنین بعضی از گیاهان باعث تصفیه هوای محیط، دور کردن حشرات موذی، انرژی مثبت، کاهش خستگی و سرما خوردگی میشوند. یکی از کارهای لذت بخش در ایام قرنطینه کشت و پرورش گیاهانی است که بتوان از آنها به عنوان مواد غذایی استفاده نمود. این گونه کشت گیاهان باعث می شود که هم از گیاهان ارگانیک و سالم تغذیه شود و هم نیاز انسان برای خروج از منزل کمتر می شود. از جمله این گیاهان می توان به کشت انواع سبزی خوردن، گوجه فرنگی، فلفل نام برد. البته باید دقت داشت که کشت انواع سبزیجات در گلدان حتماً باید در بالکن یا فضای باز باشد که در روز حداقل ۶ ساعت در معرض نور خورشید باشند. به گزارش ایسنا، رسیدگی به گل ها و گیاهان در منزل مانند هرس کردن، تکثیر، تعویض گلدان یا خاک کاری بسیار لذت بخش است. اینگونه رسیدگی به گیاهان معمولا باعث شادابی افراد و ایجاد پیوند خاصی بین انسان و گیاهان می شود. حال سوالی مطرح می شود که در این شرایط شیوع کرونا و لزوم ماندن در خانه چطور میشود که گل ها وگیاهانی برای محیط آپارتمان یا بالکن و حیاط منزل تهیه نمود؟ پاسخ به این صورت است. اول اینکه میتوان با رعایت نکات بهداشتی به صورت حضوری از فروشگاهای عرضه گل ها و گیاهان با صرف زمان و ریسک بیشتر به جهت وجود ویروس کرونا خرید نمود. و راه حل دوم اینکه میتوان با مراجعه به فروشگاه های اینترنتی،گل ها و گیاهان مورد نظر را خریداری نمود که این مدل خرید به مراتب کم هزینه تر و دارای اطمینان بیشتری درمقابل مواجه با ویروس کرونا است.

گیاهان دارای شعور و احساس هستند.

زمانی که فردی با احساس مثبت و علاقه‌ی تمام به یک گیاه رسیدگی می‌کند، گیاه هم به صورت متقابل این انرژی را به فرد مراقبت‌کننده برمی‌گرداند.
به عبارت دیگر گیاهان با دریافت مراقبت و رسیدگی، پرورش یافته و فرد مراقبت‌کننده یا باغبان‌ها با رشد گیاهان، تاییدی بر عملکردشان دریافت خواهند کرد.

گیاهان فقط به مراقبتی که دریافت می‌کنند واکنش نشان می‌دهند؛ نه به قدرت و ضعف مراقبت‌کننده!

بیدار نمودن حسِ ارزشمندی از آن‌جایی نشات می‌گیرد که فرد یک بذر را می‌کارد، آن را آبیاری، وجین کرده و در ادامه متوجه این مطلب می‌شود که همان‌طور که گیاهان برای ادامه حیات نیاز به رسیدگی و مراقبت دارند، انسان نیز ارزش مراقبت کردن از خود را دارد.

اگر فرد، تا قبل از نگهداری از گیاهان خود را ناتوان می‌دید، دیگر این احساس رهاشدگی، به امید و مسئولیت‌پذیری تبدیل می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *